Frame of gedeeltelijke gebitsprothese – Tandprothetische Praktijk Best – Best

Frame of gedeeltelijke gebitsprothese

Een frame of gedeeltelijke prothese is een oplossing wanneer u verloren tanden en of kiezen niet door een kroon, brug of implantaat kan of wil vervangen. Deze gedeeltelijke gebitsprothese wordt ook wel een partiële prothese genoemd en zit niet vast in de mond.

Het behandelplan in onze praktijk ziet er als volgt uit:

Afspraak 1

In de eerste afspraak wordt een algemene afdruk gemaakt. Deze afdruk wordt gemaakt met behulp van een afdruklepel gevuld met een speciaal afdrukmateriaal.

Afspraak 2 & 3

Afspraak 2 en 3 worden altijd gecombineerd in één afspraak. De afdruk van afspraak 1 is inmiddels uitgewerkt tot een gipsmodel waarop een goed passende afdruklepel is gemaakt. Met deze lepel wordt nog een afdruk gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Tijdens deze afspraak wordt ook bepaald wat de stand van de boven- en onderkaak is en hoe de tanden en kiezen contact gaan maken. Geef hierbij ook vooral uw wensen aan.

Afspraak 4

De afdrukken en alles wat besproken is in de voorgaande afspraken wordt nu verwerkt tot een frame. Tijdens deze afspraak wordt er gekeken of het gemaakte frame goed passend is. Eventuele aanpassingen worden tijdens deze afspraak besproken.

Afspraak 5

Uw nieuwe frame of gedeeltelijke gebitsprothese is klaar en u komt deze ophalen.

Voor meer informatie over de tarieven en vergoeding klik hier.

Wilt u een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op via 0499-87 13 87 of klik hier om direct een afspraak te maken.