Immediaat (tijdelijke) gebitsprothese – Tandprothetische Praktijk Best – Best

Immediaat (tijdelijke) gebitsprothese

Bij de overgang van uw eigen gebit naar een gebitsprothese wordt er allereerst een immediaat prothese gemaakt. Dit is een tijdelijke prothese welke direct na het trekken van de tanden geplaatst wordt. Deze tijdelijke prothese werkt eigenlijk als een pleister op het tandvlees. U dient deze na het trekken van de tanden dan ook een aantal dagen in te houden. Uiteraard verteld uw tandarts of implantoloog u exact hoe dit werkt.

Het behandelplan in onze praktijk ziet er als volgt uit:

Afspraak 1

In de eerste afspraak wordt een algemene afdruk gemaakt. Deze afdruk wordt gemaakt met behulp van een afdruklepel gevuld met een speciaal afdrukmateriaal. Tijdens deze afspraak wordt ook bepaald wat de stand van de boven- en onderkaak is en hoe de tanden en kiezen contact gaan maken. Geef hierbij ook vooral uw wensen aan.

Afspraak 2

De afdruk van afspraak 1 is inmiddels uitgewerkt tot een gipsmodel. Indien nodig wordt er nog een afdruklepel gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen.

Afspraak 3

Uw nieuwe gebitsprothese is klaar en u komt deze ophalen.

Het kan gebeuren dat u met een drukplek te maken krijgt. De gebitsprothese drukt hierbij op uw tandvlees. Wij vinden het belangrijk dat u hier niet mee blijft rondlopen maar contact met ons opneemt om een afspraak te maken. Wij verhelpen dit zo snel mogelijk.

Twee tot drie weken na het plaatsen van een immediaat prothese wordt de prothese door middel van een tissue conditioner; een zacht siliconen laagje tijdelijk opgevuld. Dit vergroot het draagcomfort van de gebitsprothese.

Zes tot acht weken na het opvullen met de tissue conditioner wordt de prothese opnieuw opgevuld maar dan met een definitieve laag; een rebase. Dit in verband met veranderingen aan de kaak na het trekken van de tanden.

Voor meer informatie over de tarieven en vergoeding klik hier.

Wilt u een afspraak maken?

Neem dan telefonisch contact met ons op via 0499-87 13 87 of klik hier om direct een afspraak te maken.