Tips voor uw kunstgebit – Tandprothetische Praktijk Best – Best

Tips voor uw kunstgebit

Schoonmaken van uw kunstgebit

De verzorging van uw kunstgebit of implantaten is – net als die van uw eigen tanden – erg belangrijk. Uw gebitsprothese kunt u eenvoudig schoonhouden met een protheseborstel. Gebruik daarbij zachte zeep, afwasmiddel, groene zeep of handzeep. Gebruik liever geen tandpasta. Dit kan het protheseoppervlak licht beschadigen.

Implantaten kunt u het best reinigen door een elektrische tandenborstel met tandpasta te gebruiken, maar ook ragertjes of superflos werken prima. Het is aan te raden implantaten iedere ochtend en avond goed schoon te maken. Ook uw tandvlees en tong zijn gebaat bij een goede verzorging. Deze kunt u masseren met een zachte tandenborstel en eventueel tandpasta. Meer weten? Neem contact met ons op.

Controle van uw kunstgebit

Wij adviseren een jaarlijkse controle op pasvorm en slijtage door uw tandprotheticus. Zo voorkomt u problemen met uw kaak of gebitsprothese en kunt u optimaal gebruik blijven maken van de prothese. Praten, eten, lachen en uzelf zeker voelen over uw kunstgebit! Meer weten? Neem contact met ons op.

Wennen aan een kunstgebit

Een nieuwe gebitsprothese is vaak wennen en vergt wat geduld van uw kant. U kunt, zeker in het begin, wat pijn voelen of meer moeite hebben met kauwen en praten dan vroeger. Geen paniek. Want uw tandprotheticus zal er alles aan doen om dit gewenningsproces voor u zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door enkele simpele correcties aan uw prothese kunnen wij de ongemakken, zoals pijnplekken, snel verhelpen. Probeer vooral niks zelf, maar kom gewoon even langs bij Tandprothetische Praktijk Best! Meer weten? Neem contact met ons op.

Slapen met een kunstgebit

De eerste week raden wij u aan om uw tandprothese tijdens het slapen in te houden, zodat uw kaken de tijd krijgen om te wennen aan de prothese. Daarna is het echter beter om uw gebitsprothese voor het slapen gaan uit te doen, vooral om uw kaken wat rust te gunnen. Vindt u dat geen prettig idee, beperk u dan tot het uitdoen van de prothese in de onderkaak. U kunt het kunstgebit het best bewaren in een bakje met water. Meer weten? Neem contact met ons op.

Plakken van uw kunstgebit

Er zijn talloze kleefpasta’s en andere middelen op de markt om uw prothese meer houvast te bieden. Ons advies is: laat al deze middelen links liggen, want het zijn vaak niet meer dan noodoplossingen die het probleem niet echt verhelpen. Zit uw kunstgebit los, ga dan gewoon naar uw tandprotheticus bij Tandprothetische Praktijk Best. Meer weten? Neem contact met ons op.