Volledige gebitsprothese op implantaten – Tandprothetische Praktijk Best – Best

Volledige gebitsprothese op implantaten

Een gebitsprothese op implantaten wordt ook wel een klikgebit genoemd. Implantaten kunnen in zowel de onder- als bovenkaak geplaatst worden. Een gebitsprothese op implantaten heeft meer houvast in de mond dan een gewone gebitsprothese.

Het behandelplan in onze praktijk ziet er als volgt uit:

Afspraak 1

In de eerste afspraak wordt een algemene afdruk gemaakt. Deze afdruk wordt gemaakt met behulp van een afdruklepel gevuld met een speciaal afdrukmateriaal.

Afspraak 2 & 3

Afspraak 2 en 3 worden altijd gecombineerd in één afspraak. De afdruk van afspraak 1 is inmiddels uitgewerkt tot een gipsmodel waarop een goed passende afdruklepel is gemaakt. Met deze lepel wordt nog een afdruk gemaakt om een nog nauwkeuriger gipsmodel te krijgen. Tijdens deze afspraak wordt ook bepaald wat de stand van de boven- en onderkaak is en hoe de tanden en kiezen contact gaan maken. Geef hierbij ook vooral uw wensen aan.

Afspraak 4

De afdrukken en alles wat besproken is in de voorgaande afspraken wordt nu verwerkt tot een zogenaamde pasprothese. Eventuele aanpassingen worden tijdens deze afspraak besproken.

Afspraak 5

Uw nieuwe gebitsprothese is klaar en u komt deze ophalen.

Het kan gebeuren dat u met een drukplek te maken krijgt. De gebitsprothese drukt hierbij op uw tandvlees. Wij vinden het belangrijk dat u hier niet mee blijft rondlopen maar contact met ons opneemt om een afspraak te maken. Wij verhelpen dit zo snel mogelijk.

Voor meer informatie over de tarieven en vergoeding klik hier.

Wilt u een afspraak maken?
Neem dan telefonisch contact met ons op via 0499-87 13 87 of klik hier om direct een afspraak te maken.